Čebulni štirikotniki

4. 4. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Čebulni štirikotniki (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Čebula ni zgolj ena od številnih sestavin, iz katerih skuhamo dobro hrano. Pri pripravi različnih jedi lahko igra tudi glavno vlogo.

Sestavine za 20 kosov

  • 1 zavitek testa za pico
  • 1 strok česna
  • sol in mlet poper
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • pol žlice olja
  • 3 rdeče čebule
  • 1 rdeča paprika
  • 5 rezin šunke
  • 4 žlice šampinjonov iz pločevinke
  • 80 g drobno naribanega trdega sira
  • origano

Priprava

Testo med dvema plastema prozorne folije razvaljajte približno 2 mm debelo in izrežite 20 kvadratov.

Česen olupite, ga naribajte skupaj s soljo in poprom in nato zmešajte s paradižnikovo mezgo in oljem. Testo premažite s pripravljeno mešanico.

Olupite čebule in jih zrežite na tanke rezine, prav tako narežite papriko. Šunko zrežite na 20 kosov. Na vsak kvadrat položite kos šunke, prepolovljene šampinjone, papriko in čebulo. S čebulo bodite radodarni.

Potresite s sirom in origanom in testo 10 do 12 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.

Čas priprave: 25 minut.
Na kos približno: 80 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 2 g, ogljikovi hidrati: 11 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord