10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Čemaževa juha

Čemaževa juha (foto: stockfood photo) stockfood photo
25. 6. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Močna česnova aroma zelišča se lepo ublaži s smetano

Za 4 osebe potrebujete

  • 150 g čemaža
  • 1 šalotko
  • 1 krompir
  • 1 žlico oljčnega olja
  • 700 ml juhe
  • 200 g kisle smetane
  • sol, poper
  • po želji čemaževe cvetove

Priprava

Čemaž temeljito oplaknite, ga otresite do suhega in ga narežite na ozke trakove. Olupite šalotko in krompir ter oboje zrežite na drobne kocke. V posodi segrejte olje in na njem stekleno popražite šalotko in krompir. Dodajte 2 žlici čemaža in juho ter v pokriti posodi pri srednji temperaturi pustite, da juha lahno vre 8–10 minut.

Preostal čemaž (razen 2 žlic za okrasitev) in juho zlijte v visoko posodo in vse skupaj dobro pretlačite s paličnim mešalnikom. Juho po želji pretlačite še skozi cedilo. Nato jo zlijte nazaj v posodo, primešajte kislo smetano in jo pri srednji temperaturi še enkrat zavrite. Krepko jo začinite s soljo in poprom. Porazdelite jo po jušnih skodelicah in jo potresite s preostalim čemažem in morebiti še s cvetovi.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 180 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

Značke: čemaž juha

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri