10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Češnjevi mafini

Češnjevi mafini (foto: Profimedia) Profimedia
8. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Puhasto in slastno!

Za 12 kosov potrebujete:

  • 150 g moke
  • sol
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 100 g trsnega sladkorja
  • 2 jajci
  • 200 ml kisle smetane
  • 1 žličko vaniljeve esence
  • 100 g stopljenega masla + maslo za mazanje
  • 200 g izkoščičenih češenj + nekaj češenj za okrasitev
  • sladkor v prahu

Priprava:

1 Moko presejte v skledo. Dodajte ščepec soli, pecilni prašek in sladkor. V drugi posodi zmešajte jajci, dodajte kislo smetano, esenco vanilje in stopljeno maslo.

2 Previdno zmešajte obe zmesi in lahno vmešajte češnje. Vdolbinice modela za mafine premažite z maslom ali pa uporabite papirnate modelčke.

3 Pripravljeno mešanico razporedite do dveh tretjin višine vdolbinice. Na sredino vsakega testa potisnite češnjo.

4 Mafine približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladijo, pred serviranjem pa jih potresite s sladkorjem v prahu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri