10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Čičerkin lonec

Čičerkin lonec (foto: foodstock photo) foodstock photo
20. 12. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Bolonjska omaka nekoliko drugače

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 česen
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata
  • 400 g koščkov paradižnikov (iz pločevinke)
  • približno 300 ml juhe
  • 1 ščepec sladkorja
  • 290 g čičerike
  • 400 g testenin (školjkic)
  • sol
  • kajenski poper 
  • 60 g sveže naribanega parmezana
  • 1 žlico timijanovih lističev

Priprava

Čebulo in česen zrežite na kocke. Meso drobljivo popecite na olju. Zraven nato popecite še čebulo in česen. Primešajte paradižnikovo mezgo. Dodajte še paradižnike in juho ter pustite, da omaka lahno vre približno 30 minut. Po potrebi prilijte še malce juhe. Čičerko oplaknite v cedilu in jo odcedite. Stresite jo k mesu in pustite, da omaka lahno vre še nadaljnjih 15 minut.

Testenine skuhajte po navodilih z embalaže. Ragu začinite s soljo, sladkorjem in kajenskim poprom. Odcejene testenine postrezite z ragujem. Potresite s parmezanom in timijanom.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.

Na osebo: približno 810 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 78 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri