Cimetove tortice

12. 12. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Cimetove tortice (foto: Profimedia)
Profimedia

Za praznike je še posebej lepo, če zadiši po cimetu.

Za 20–25 tortic potrebujete:

  • 260 g moke
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 200 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 50 g nepraženih in nesoljenih arašidov
  • 2 žlički cimeta

Za kremo:

  • 200 ml smetane
  • 40 g kakava v prahu
  • 60 g drobno mletega sladkorja
  • 100 g čokolade

Za okrasitev:

  • 150 g čokoladne kuverture
  • 30 g pistacij in arašidov

Priprava:

1 Moko in sladkor v prahu presejte, dodajte vaniljev sladkor, koščke masla, rumenjaka in drobno mlete arašide in cimet. Vse skupaj zgnetite v mehko in voljno testo ter ga za 1 uro postavite v hladilnik.

2 Testo razvaljajte 4 mm debelo in izrežite 3 cm velike kroge. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladijo.

3 Smetani dodajte sladkor in kakav ter jo zavrite. Na nizki temperaturi naj lahno vre še 1 minuto, nato pa jo odstavite. Dodajte koščke čokolade in mešajte, dokler se čokolada ne stopi. Nekoliko ohlajeno kremo dajte nato v vrečko za dresiranje in jo nabrizgajte na polovico piškotov. Pokrijte s praznimi in počakajte, da se krema strdi.

4 Piškote potopite v stopljeno kuverturo in ponovno počakajte, da se strdi. Na piškote nabrizgajte kremne kupčke in jih potresite s sesekljanimi pistacijami in arašidi.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"