Čisto preprosta in zelo poceni: Torta v slojih z jagodičjem

13. 9. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Čisto preprosta in zelo poceni: Torta v slojih z jagodičjem (foto: StockFood)
StockFood

Tako preproste torte z jagodičjem zagotovo še niste pripravljali.

Za 12 kosov potrebujete:
  • 2 jajci 
  • 2 skodelici moke (po 160 g)
  • 3 skodelice mleka (približno 450 ml) 
  • 1 žlico sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 5 žličk masla 
  • 400 g smetane
  • 2 zavitka utrjevalca smetane
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 200 g borovničeve marmelade
  • 250 g mešanih gozdnih sadežev
Priprava:

1. Z metlico za sneg v gladko testo za palačinke stepite jajci, malce moke in mleka. Nato dodajte še preostalo moko, sladkor in sol, vse skupaj temeljito premešajte in pustite stati na sobni temperaturi približno 1 uro.

2. V ponvi (premera 24 cm) segrejte 1 žličko masla. V ponev vlijte 1 zajemalko testa in specite palačinko, ki bo lepo zlato rumena z obeh strani. Pečeno palačinko vzemite iz ponve in jo postavite vstran. Tako specite še 4 palačinke.

3. Smetano čvrsto stepite in ji med stepanjem dodajte še utrjevalec smetane in vaniljev sladkor. Na večji krožnik položite 1 palačinko in jo premažite s 40 g marmelade. Po njej razporedite približno četrtino smetane. Z marmelado premažite naslednjo palačinko, jo položite na smetano spodnje ter tudi zgornjo premažite s smetano. Ponavljajte, dokler ne porabite vseh sestavin. Zadnjo palačinko premažite samo z marmelado. Očistite jagodičje in z njim okrasite torto.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut + počivanje testa 1 ura.
Na kos: približno 270 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 30 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek