Čokoladna drevesa

10. 12. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Čokoladna drevesa (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Hrustljavi koščki s čokolado in oreški – gotovo vas bodo navdušili!

Za približno 25 dvojnih drevesc potrebujete

  • 160 g moke
  • ščepec soli
  • 20 g kakava v prahu
  • 30 g zmehčanega masla
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 50 g drobno mletih orehov
  • 1 rumenjak
  • 50 g stopljene temne čokolade

za okrasitev:

  • nekaj žlic stopljene bele čokolade ali beljakovo glazuro

za lepljenje piškotov:

  • 125 g slivove
  • marelične ali ribezove marmelade

Priprava

Zmešajte moko, ščepec soli, presejan kakav, zmehčano maslo, sladkor, orehe in rumenjak. Nato prilijte še čokolado. Zgnetite testo, ga zavijte v prozorno folijo in ga za 1 uro postavite v hladilnik. Testo nato razvaljajte približno 2 do 2,5 mm debelo med dvema plastema prozorne folije. Izrežite drevesa, jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 8 do 10 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj.

Polovico ohlajenih piškotov okrasite z belo sladkorno glazuro ali belo čokolado in počakajte, da se podušijo. S pomočjo marmelade prilepite po dve drevesci skupaj. Lahko jo izboljšate še z malce ruma. Piškote shranite v hladnem, suhem prostoru. Preden jih postrežete, jih lahko posujete še s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 1 ura.

Na kos: približno 100 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 4 g, ogljikovi hidrati: 15 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord