Čokoladne tortice

25. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Čokoladne tortice (foto: stockfood photo)
stockfood photo

S hrustljavimi kavnimi poljubčki

Za 6 kosov potrebujete

  • 200 g bele čokolade
  • 4 liste želatine
  • 4 jajca
  • 50 g sladkorja
  • 4 cl kavnega likerja
  • 400 g smetane
  • 4 cl hladnega espressa
  • 1 žličko kakava v prahu
  • 75 g amaretinov
  • 75 g beljakovih poljubčkov

Priprava

Čokolado sesekljajte in jo stopite nad toplo vodno kopeljo. Želatino namočite. Ločite rumenjake od beljakov. Nad vročo vodno kopeljo stepite rumenjake, sladkor, 1 beljak in liker. V mešanici nato stopite še želatino. Primešajte čokolado, posodo odstavite in kremo stepajte, dokler se ne ohladi. Ločeno stepite smetano in sneg beljakov ter oboje primešajte kremi.

Polovici kreme primešajte espresso in kakav. Ta del porazdelite v 6 obročev (premera 8 cm, 5 do 6 cm višine), jo pogladite in postavite v hladilnik. Amaretine in beljakove poljubčke zdrobite in jih potresite po temnejši kremi. Po njih razporedite in pogladite še svetlo kremo. Tortice postavite v hladilnik za najmanj 2 uri.

Pred serviranjem odstranite obroče in tortice okrasite z lešniki, tekočim nugatom in čokoladnimi kavnimi zrni.

Čas priprave: približno 40 minut + hlajenje 2 uri.

Na kos: približno 600 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 39 g, ogljikovi hidrati: 49 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek