To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Čokoladni kozarec - slastna kombinacija čokolade, pomaranče in kokosa

Čokoladni kozarec - slastna kombinacija čokolade, pomaranče in kokosa (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
22. 1. 2016 Vir: liza.aktivni.si

Temna čokoladna krema, bela čokoladna krema, pomarančna krema, kokosova krema ... Verjemite, ne boste se mogli upreti.

Sestavine (za 5 oseb):

Temna čokoladna krema:

  • 0,10 kg črne čokolade
  • 0,20 l sladke smetane

Bela čokoladna krema:

  • 0,10 kg bele jedilne čokolade
  • 5 zvrhanih žlic kremnega sira mascarpone

Pomarančna krema:

  • 2 srednje veliki pomaranči
  • 2 žlici kristalnega sladkorja
  • 2 žlici jedilnega koruznega škroba (gustin)
  • ena noževa konica cimeta

Kokosova krema:

  • 0,05 kg jedilne čokolade
  • 4 zvrhane žlice kokosove moke
  • 6 žlic kremnega sira mascarpone
  • 2 zvrhani žlici mletega sladkorja

Dodatek:

  • listi sveže mete
  • mleti sladkor
Priprava:

Temna čokoladna krema: V kozici pogrejemo sladko smetano in jo tik pred vreliščem odstavimo, dodamo črno čokolado in s kuhinjsko metlico mešamo (2 minuti) toliko časa, da dobimo gostljato zmes.

Bela čokoladna krema: Nad vodno soparo stopimo belo čokolado. Stopljeni beli čokoladi dodamo mascarpone in s kuhinjsko metlico zmešamo v gladko zmes.

Pomarančna krema: Pomaranči olupimo, odstranimo koščice in s pomočjo paličnega mešalnika fino zmeljemo. Maso damo v kozico, dodamo kristalni sladkor in cimet ter zavremo. Ko sestavine zavrejo, prilijemo jedilni koruzni škrob, ki smo ga predhodno raztopili v 0,03 l hladne vode. Na najmanjšem dovodu toplotne energije ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute.

Kokosova krema: Nad vodno soparo raztopimo jedilno čokolado. Raztopljeni čokoladi dodamo kokosovo moko, mascarpone in mleti sladkor ter dobro zmešamo.

Sestavljanje sladice: Čokoladno kremo razdelimo v pet steklenih kozarcev. Belo čokoladno kremo s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo čez kremo iz črne čokolade. Ohlajeno pomarančno kremo položimo na kremo iz bele čokolade. Čez pomarančno kremo nabrizgamo kremo iz kokosa. Na leseno desko položimo oprane in osušene sveže metine liste in jih potrosimo z mletim sladkorjem. Posladkane metine liste položimo na vrh sladice.

Recept je prispeval Blaž – avtor bloga Blaž kuha

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri