Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Čokoladni mafini z brusnicami

Čokoladni mafini z brusnicami (foto: foodstock photo) foodstock photo
4. 1. 2014 Vir: liza.aktivni.si

S hruškovim kompotom in kremo iz rdečega vina in brusnic

Za 6–8 mini tortic potrebujete

  • 3 hruške
  • 2 žlici limoninega soka
  • 75 g želirnega sladkorja (3 : 1)
  • 200 g temne čokolade
  • 250 g zmehčanega masla
  • 125 g sladkorja
  • 2 jajci (sobne temperature)
  • 125 g moke
  • 1 žličko cimeta
  • 1 žlico kakava v prahu
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 350 ml rdečega vina (sladkega)
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 75 g vloženih brusnic
  • 10 g jedilnega škroba

Priprava

Hruške olupite, jim odstranite peščišče in jih zrežite na majhne kocke. Dodajte jim limonin sok in želirni sladkor in jih zavrite. Nato naj lahno vrejo 4–5 minut. Ohladite.

Nastrgajte 50 g čokolade. 150 g čokolade zlomite na majhne koščke, jih stopite nad toplo vodno kopeljo in jo nato na tanko premažite po papirju za peko. Postavite v hladilnik, da se strdi. Čokolado nato razlomite in koščke shranite na hladnem.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). 125 g masla penasto stepite s sladkorjem. Drugo za drugim primešajte še jajci. Po mešanici presejte moko, cimet, kakav in pecilni prašek ter vse skupaj premešajte. Nastrgano čokolado zmešajte s 75 ml vina. Papirne modelčke do dveh tretjin napolnite s testom. Mini tortice pecite 25–30 minut, po koncu peke pa počakajte, da se ohladijo.

V vmesnem času vino s čokolado, sladkor in odcejene brusnice pokuhajte na 125 ml. Škrob gladko umešajte z 2–3 žlicami vode in ga primešajte mešanici vina in brusnic. Na kuhalni površini mešajte, dokler ne postane gosta. Nekoliko ohladite. Penasto stepite 125 g masla in ga po žlicah dodajte sadni kremi. Počakajte, da se ohladi in postane mazava. Na vsak mafin denite žlico hruškovega kompota, po njem razporedite brusnično kremo in okrasite s koščki čokolade.

Čas priprave: približno 1 ura in 45 minut.

Na kos: približno 710 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 71 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri