Čokoladni medenjaki

2. 12. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Čokoladni medenjaki (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Nekateri jih uporabijo za dekoracijo božičnega drevesca, drugi pa jih radi postrežejo ob kavi ali čaju. V vsakem primeru jih je veselje pripraviti!

Za približno 40 kosov potrebujete

  • 3 žlice tekočega medu
  • 150 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 3 jajca
  • 500 g moke
  • 3 žlice kakava
  • 500 g čokolade
  • 1 žlico začimb za medenjake
  • 2 žlici ruma
  • jajce za premaz

Za okrasitev:

  • čokoladni preliv (gotov izdelek)
  • beljakov preliv z rumom (glejte recept na naslednji strani – namesto limoninega soka dodajte rum)

Priprava

Jajca zmešajte s sladkorjem in medom, nato dodajte stopljeno maslo s čokolado, kakav, rum in na koncu še moko z začimbami. Zmešajte v gladko testo in ga pustite počivati nekaj časa.

Testo razvaljajte, izrežite različne oblike in jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko. 8 do 10 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 do 190 stopinj. Še vroče piškote premažite z razžvrkljanim jajcem in jih pustite, da se ohladijo.

Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.

Na kos: približno 130 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 5 g, ogljikovi hidrati: 17 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"