To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Čokoladni venčki

Čokoladni venčki (foto: Profimedia) Profimedia
14. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Obliznili si boste vse prste!

Za testo:

  • 380 g moke
  • 8 g suhega kvasa
  • 50 g drobno mletega sladkorja
  • 1/2 žličke soli
  • 4 jajca
  • 60 ml mleka
  • 150 g masla

Za nadev:

  • 60 g temne čokolade
  • 20 g masla
  • 10 g medu
  • 20 g kakava v prahu
  • 1 vaniljev sladkor

Priprava:

1 Moko presejte v skledo in primešajte še kvas, sladkor in kvas. Jajca stepite z mlekom. 8 žlic tekočine prihranite za pozneje, drugo pa zmešajte z mokasto mešanico. Premešajte in dodajte stopljeno ohlajeno maslo. Zgnetite mehko in voljno testo. 20 minut ga pustite na sobni temperaturi, nato ga ponovno pregnetite in za najmanj 10 ur postavite v hladilnik.

2 Čokolado in maslo stopite nad vročo vodno kopeljo. Skledo vzemite iz kozice in primešajte presejan kakav, sladkor in med. Testo vzemite iz hladilnika in ga razdelite na 4 dele. Vsak del razvaljajte v pravokotnik (približno 40 x 20 cm) in po njem razporedite pripravljeno kremo. Zvijte v zvitek in razvaljajte na približno 50 cm dolge zvitke. Nato jih prerežite. Vsakega po dolgem zrežite na dva dela, tako da bosta oba dela na koncih še vedno imela 1 cm stika, in jih spodvijte.

3 Testo naj nato na papirju za peko počiva še 40 minut. Nato ga premažite s preostalo mešanico jajca in mleka ter jih 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Ohladijo naj se na kovinski rešetki.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri