10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Cvetača po azijsko

Cvetača po azijsko (foto: Profimedia) Profimedia
4. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Pridih azije...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g cvetače
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 korenček
  • 3 stroke česna
  • 1 rdečo papriko
  • 20 g stročjega graha
  • 70 g ostrigarjev
  • 1 zavitek azijskih rezancev
  • olivno olje
  • sojino omako
  • sol

In še:

  • 1 čili
  • pest svežega koriandra
  • pražen sezam

Priprava:

1 Cvetačo zrežite na brstiče in jih 5 minut kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite. Olupite čebulo, korenje in česen. Čebulo zrežite na četrtine, korenje na paličice in česen na rezine. Očistite stročji grah in ostrigarje.

2 Azijske rezance pripravite po navodilih na embalaži. V ponvi segrejte pet žlic olja, dodajte cvetačo in korenje, po 3 minutah praženja še česen in čebulo. Vse skupaj pražite še 5 minut, dodajte grah, ostrigarje in koščke paprike. Začinite s sojino omako. Potresite s svežim koriandrom in sesekljanim čilijem. Zraven ponudite azijske rezance in jed potresite s sezamom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri