10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Dal (rdeča leča) na šrilanški način

Dal (rdeča leča) na šrilanški način (foto: Mateja Tea Dereani) Mateja Tea Dereani
18. 12. 2013

Leča nas oskrbi z ogromno vlakninami in mineralnimi snovmi.

Sestavine za 2 osebi:
  • 1 čajna skodelica rdeče leče
  • košček alge kombu
  • 1 žlička soli
  • 2 čajni žlički tamarinda
  • 8 karijevih listov
  • kari v prahu
  • kajenska paprika
  • kokosovo mleko v pločevinki
Priprava:

1. Odprite pločevinko kokosovega mleka, ga dobro premešajte in dolijte 2 dela vode. Premešajte.

2. Rdečo lečo operite in jo dajte kuhat skupaj z dvema skodelicama in pol kokosovega mleka.

3. Ko zavre, dodajte tamarind, karijeve liste, sol, kari v prahu in po želji kajensko papriko.

4. Kuhajte 10–15 minut oziroma dokler leča ni mehka.

Recept in foto: Mateja Tea Dereani

Več o dejavnostih Mateje Tee Dereani na spletni strani www.matejadereani.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri