To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Enodnevno razstrupljanje s presnimi juhami

Enodnevno razstrupljanje s presnimi juhami (foto: Arhiv revije Lisa Čarovnija okusa) Arhiv revije Lisa Čarovnija okusa
8. 4. 2015

Da se rešimo strupov, imamo tokrat za vas pripravljenih nekaj presnih receptov juh. Napolnile nas bodo z živo energijo, telesu dodale vitamine in minerale, pa tudi eno- ali dvodnevno čiščenje nam ne bo škodilo.

Seveda pod pogojem, da se tisti dan ali dva odpovemo kuhani hrani.

Juh lahko pojemo, koliko želimo, zraven si lahko privoščimo tudi sveže sadje in seveda vodo za pitje, lahko pa tudi kakšen smuti.

Presna korenčkova juha z ingverjem in s svežim origanom

Presna korenčkova juha z ingverjemSestavine za 2 osebi:
  • 4 korenčki
  • 4 dl vode
  • ingver
  • sol
  • strok česna
  • kvas za posip
  • žlica olivnega olja (po želji)
  • sveža bazilika
Priprava:

Vse sestavine, razen bazilike, damo v blender in zmiksamo.

Baziliko sesekljamo in potresemo po juhi.

Presna korenčkova jabolčna miso juha

Presna korenčkova jabolčna miso juhaSestavine za 2 osebi:
  • 1 manjše jabolko
  • 5 korenčkov
  • sol po potrebi
  • (olivno olje)
  • 1 večji strok česna
  • 2 kavni žlički miso paste
Priprava:

Vse sestavine zmiksamo v multipraktiku, ohladimo in postrežemo.

Presna miso juha iz rdeče pese in buč

Presna miso juha iz rdeče pese in bučSestavine za 2 osebi:
  • 35 dag buče (muškatna, hokaido ali maslenka) (očiščene brez koščic)
  • 2 čajni žlički misa
  • 3 stroki česna
  • 2 rezani žlički soli
  • šop sveže bazilike
  • 7 dl vode
  • dve žlici olivnega olja (lahko izpustimo)
  • pol glavice rdeče pese
Priprava:

Vse sestavine zmiksamo v blenderju, ohladimo in postrežemo.

Presna bučna juha s cvetačo

Presna bučna juha s cvetačoSestavine za 4 osebe:
  • 45 dag bučk cuketa
  • 1 l vode
  • 2 stroka česna
  • 1 jušna žlica miso paste
  • sol po okusu
Priprava:

Vse sestavine zmiksamo v blenderju in postrežemo.

Pripravila Mateja Tea Dereani, www.matejadereani.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri