Jesenska dieta

5. 10. 2014
Deli
Jesenska dieta

Jesenska dieta ni namenjena le izgubljanju kilogramov, ampak tudi krepitvi imunskega sistema, saj vsebuje veliko vitaminov, predvsem vitamina C in E, železa, cinka in betakarotena.

Na jedilniku je veliko zelenjave, sadja in rib. Kombinacija prave hrane priskrbi dovolj hranilnih snovi, ki vplivajo tako na dobro počutje kot na krepitev odpornosti, ki jo tako nujno potrebujemo jeseni in pozimi. Pomembno vlogo v jesenski dieti igra česen, ki ob rednem uživanju poskrbi za našo dobro prebavo in presnovo.

Dan 1

ZAJTRK: Dva kosa graham kruha na tanko namazana z maslom, manj masten sir s česnom ter črna kava.
MALICA: Naravni jogurt z žico kosmičev in suhih sliv.
KOSILO: Ribji filet, krompir, solata iz kislega zelja, korenje in jabolko.
MALICA: Dva kivija ali dve mandarini.
VEČERJA: Kuhan krompir in zelenjava, kozarec zelenega čaja.

Dan 2

ZAJTRK: Kos črnega kruha z maslom, nemastna šunka, kumarica in paradižnik.
MALICA: Kos prepečenca s slivovo marmelado.
KOSILO: Kos svinjine, pečen na olivnem olju in česnu, brokoli, kuhan riž.
MALICA: Kozarec ribezovega soka.
VEČERJA: Dva kosa polnozrnatega kruha z maslom, eno trdo kuhano jajce, kozarec sadnega čaja.

Dan 3

ZAJTRK: Kos polnozrnatega kruha, posneta skuta in čaj z limono (ali črna kava).
MALICA: Jabolko.
KOSILO: Pečene piščančje prsi, tri kuhani korenčki z limoninim sokom, krompir.
MALICA: Zelenina solata s pomarančo, oreščki in rozinami.
VEČERJA: Kos tunine in zelena solata s česnom.

Dan 4

ZAJTRK: Misliji z oreščki in rozinami, zmešani s kefirjem.
MALICA: Kos črnega kruha s pusto šunko, kumarica in skodelica zelenega čaja. 
KOSILO: Pečena piščančja bedra, ovsena kaša ali ješprenj, kuhana cvetača in kozarec mineralne vode. 
MALICA: Piškot in jabolko.
VEČERJA: Bučke in kos mesa po želji.

Dan 5

ZAJTRK: Kos polnozrnatega kruha s sirom, svežo solato in paradižnikom.
MALICA: Vaniljev puding.
KOSILO: Špageti z bolonjsko omako, zelena solata s česnom.
MALICA: Hruška.
VEČERJA: 2 kosa graham kruha, zelenjavna solata, skodelica sadnega čaja.

Dan 6

ZAJTRK: Umešana jajca, kos polnozrnatega kruha, črna kava.
MALICA: Bananin šejk.
KOSILO: 200 g piščanca, pečenega v foliji skupaj s česnom in zelišči. Velika skleda zelene solate, kos kruha, po želji lahko tudi kuhani krompir.
MALICA: Dve palačinki s sadjem.
VEČERJA: Testeninska solata z brokolijem, kozarec mineralne vode.

Dan 7

ZAJTRK: Košček polnozrnatega kruha z maslom, 2 trdo kuhani jajci, črna kava brez sladkorja.
MALICA: Dva prepečenca s pusto šunko, papriko in paradižnikom, skodelica zelenega čaja.
KOSILO: Riba z zelenjavo, 2 krompirja, zelnata solata z žličko majoneze.
MALICA: Grenivka.
VEČERJA: Paradižniki s skuto, tunina v naravnem soku, skodelica čaja za lahko noč.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ