To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Domača šunka

Domača šunka (foto: helena kermelj) helena kermelj
5. 11. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Na marinirani mladi solatki s hrustljavimi ajdovimi kruhki in hrenovim žličnikom ter piščančja paštetka s tartufinim medom in ribanim maslom

Sestavine za 4 osebe

  • 30 dag domače prekajene šunke
  • 10 dag mlade berivke
  • limona
  • ajdov hlebček z orehi
  • 1 sveža korenina hrena
  • kisla smetana
  • parmezan
  • 20 dag piščančjih jetrc
  • 1 mala čebula
  • 0,2 dl konjaka
  • 15 dag masla
  • rožmarin
  • majaron
  • sol, poper
  • 5 dag medu
  • 5 dag tartufate

Priprava

Šunko na blagem ognju kuhamo 30 minut, odstavimo in pustimo, da se počasi ohladi v vodi. Ajdov kruh narežemo na 3 mm debelo in ga v pečici hrustljavo zapečemo.

Hren očistimo, fino naribamo, zmešamo s kislo smetano, zgostimo s parmezanom in oblikujemo v žličnike. Berivko operemo in mariniramo z limoninim sokom, olivnim oljem in soljo.

Med in tartufato zmešamo. Vse skupaj dekorativno zložimo na krožnik skupaj s piščančjo pašteto z ribanim maslom in tartufinim medom, okrasimo s kakšno vejico svežih zelišč.

Piščančja pašteta

Čebulo grobo narežemo in na maslu prepražimo. Dodamo piščančja jetrca, začinimo in pokrito kuhamo 15 minut. Zalijemo s konjakom ter v mešalniku fino pretlačimo. Se vročo pretlačimo skozi fino cedilo, da dobimo gladko pašteto. Postavimo v hladilnik, da se ohladi in strdi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri