10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Domači vaniljev sladoled

Domači vaniljev sladoled (foto: Goran Antley) Goran Antley
21. 7. 2012

Za poln, kremast okus sladoleda poskrbi maščoba. Če ne preštevate kalorij, torej uporabite polnomastno mleko ali pa mleku dodajte malo smetane.

Priprava:

V 500 ml mleka vmešajte 60 g sladkorja in sredico 1 stroka vanilje ter zavrite.

Penasto stepite 6 rumenjakov in 65 g­ sladkorja. Masi počasi prilijte vroče mleko. Postavite jo v vročo vodno kopel in stepajte toliko časa, da naraste in se zgosti.

Stepite 100 g smetane in jo vmešajte v jajčno kremo. Kremo prelijte v kovinsko posodo, ki jo postavite v ledeno mrzlo vodno kopel, in med mešanjem ohladite.

Nato kremo za nekaj ur postavite v zamrzovalnik in jo vmes večkrat premešajte.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri