To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Dunajski golaž

Dunajski golaž (foto: Profimedia) Profimedia
14. 4. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Malce drugačen golaž ... Lahko ga pripravite za več dni!

Za 4 osebe

  • 1 kg govedine za golaž
  • sol, sveže mleti poper
  • moko
  • 100 g masti
  • 4 velike čebule
  • 2 žlici mlete paprike
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 1 žlico vinskega kisa
  • 4 kosti z mozgom
  • 1 žličko mlete orientalske kumine
  • 2 lovorjeva lista
  • 2 hrenovki
  • 4 jajca
  • 2 rezini črnega kruha
  • 1 žlico posušenega majarona
  • 3 stroke česna

Priprava:

1 Meso očistite in ga zrežite na koščke. Začinite jih s soljo in poprom ter jih povaljajte v moki. V loncu segrejte polovico masti in na njej z vseh strani popecite meso.

2 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. Pečeno meso vzemite iz lonca, dodajte preostalo mast in na njej popražite čebulo. Potresite jo z mleto papriko, jo malce popražite in nato dodajte paradižnikovo mezgo in kis. Pečeno meso stresite nazaj v lonec, dodajte kosti in toliko vode, da bodo vse sestavine tik pod vodno gladino. Dodajte še kumino in lovorjev list ter vse skupaj malce podušite.

3 Hrenovke zrežite na koščke in jih popražite v teflonski ponvi. Jajca skuhajte v trdo, jih olupite
in zrežite na četrtine.

4 Ko se meso zmehča, iz lonca vzemite kosti in golaž zgostite z nastrganim kruhom. Začinite ga z majaronom, strtim česnom, soljo in poprom. Dodajte popečene hrenovke in vse skupaj malce pokuhajte. Golaž postrezite z jajci in cmoki.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri