Dušen brstični ohrovt z mandlji

9. 1. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Dušen brstični ohrovt z mandlji (foto: Profimedia)
Profimedia

Sezonsko in okusno!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g brstičnega ohrovta
  • sol 
  • 50 g masla
  • 100 ml desertnega vina
  • sveže mleti črni poper
  • 150 g slanine 
  • 50 g mandljevih lističev

Priprava:

1 Brstičnemu ohrovtu odstranite zunanje liste in ohrovt križno zarežite. Stresite ga v vrelo slano vodo in ga kuhajte največ 5 minut. Nato ga odcedite in ohladite v ledeno hladni vodi.

2 V globoki ponvi segrejte maslo in na njem malce popecite odcejen brstični ohrovt. Dodajte desertno vino in zelenjavo na nizki temperaturi dušite 5 minut. Začinite jo s soljo in poprom, vzemite iz ponve in shranite na toplem.

3 Ponev obrišite, vanjo stresite sesekljano slanino in jo zlato popecite. Nato dodajte še mandljeve lističe in jih malce popražite. Odcedite maščobo in slanino z mandlji potresite po brstičnem ohrovtu.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"