Dušena koleraba s trdo kuhanim jajcem in smetanovo omako

12. 5. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Dušena koleraba s trdo kuhanim jajcem in smetanovo omako (foto: revija Čarovnija okusa)
revija Čarovnija okusa

Jed je vegetarijanska, lahka, pa tudi dovolj nasiti. Idealna večerja!

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 vejice koprca
  • 2 vrečki dolgozrnatega riža
  • sol
  • 2 kolerabi
  • 1 žlico rastlinskega masla
  • 8 jajc
  • 250 ml smetane
  • 150 ml zelenjavne juhe
  • sol
  • poper

Priprava

Koprc oplaknite, ga otresite do suhega, potrgajte lističe in jih drobno sesekljajte. Riž približno 17 minut (oziroma po navodilih z embalaže) kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju ga stresite iz vrečke in mu primešajte malce koprca. Jajca skuhajte v trdo (približno 9 do 10 minut).

Kolerabo oplaknite in jo olupite. Zrežite jo na paličice in jih na hitro podušite na maslu. Nato prilijte juho in kolerabo še malo podušite. Prilijte smetano, vse skupaj začinite s soljo in poprom ter zavrite. Posodo odstavite in omaki primešajte preostali koprc.

Riž porazdelite po krožnikih in ga prelijte z omako s kolerabo in obložite z rezinami kuhanih jajc. Okrasite s svežim koprcem in takoj postrezite.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 520 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 57 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord