10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Dušeno puranje meso z grahom

Dušeno puranje meso z grahom (foto: revija čarovnija okusa) revija čarovnija okusa
17. 5. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Lupljenje hrustljavih zrn prepustite otrokom in se osredotočite na kuhanje.

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g puranjih prsi
  • 6 rezin slanine
  • 2 žlici stopljenega masla ali olja
  • 2 stroka česna
  • 3 mlade čebule
  • 250 ml perutninske juhe
  • 250 g graha
  • 1 solatni srček
  • sol
  • poper
  • 100 ml smetane

Priprava

Meso oplaknite, ga otrite do suhega in zrežite na trakove.

Na trakove zrežite tudi slanino, jo na hitro popražite na maslu in nato vzemite iz ponve. Česen drobno sesekljajte, olupljeno čebulo pa zrežite na drobne kocke.

Meso popecite na stopljenem maslu, mu dodajte čebulo, česen in slanino, vse skupaj zalijte z juho in v pokriti posodi dušite približno 15 minut. Posodo nato na pol odkrijte in juho pokuhajte do polovice. Dodajte grah in drobno zrezano solato, vse skupaj začinite s soljo in poprom in dušite še približno 4 minute. Na koncu jed izboljšajte s smetano. Po tem ne sme več vreti.

Namig: Primerna priloga so testenine ali krompirjev pire.

Čas priprave približno 35 minut

Na osebo približno 470 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 14 g

Značke: grah

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri