10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Espresso torta

Espresso torta (foto: revija Lisa) revija Lisa
6. 12. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Ta smetanov pokrov je čudovit!

Za 14 kosov potrebujete

  • 5 listov želatine
  • 250 ml mleka
  • po 1 žličko instant espressa in kakava v prahu
  • 3 rumenjake
  • 80 g sladkorja
  • 500 g smetane
  • 1 beljak
  • 1 ščepec soli
  • 1 biskvitno dno (kupljeno)
  • 5 žlic kavnega likerja
  • 1 žličko instant espressa za posipanje

Priprava

Želatino namočite. Mleko segrejte in v njem stopite instant espresso in kakav v prahu. Mleku dodajte še rumenjake in 60 g sladkorja in vse skupaj penasto stopite nad vročo vodno kopeljo. Želatino ožemite in jo stopite v topli mešanici. Posodo postavite nad vodo z ledenimi kockami in jo mešajte toliko časa, da se ohladi. Čvrsto stepite 300 g smetane. Ko začne masa želirati, ji primešajte še stepeno smetano. Iz beljaka stepite trd sneg in mu med stepanjem dodajte še malce soli in preostanek sladkorja. Sneg primešajte espresso kremi.

Biskvitno dno položite na pladenj za torte in ga nakapajte z likerjem. Nato ga obdajte z obročem za torte. Kremo porazdelite po dnu, jo pogladite in torto za najmanj 4 ure postavite v hladilnik. S pomočjo kuhinjskega noža ločite obroč od torte in ga previdno dvignite. Čvrsto stepite 200 g smetane in jo s pomočjo žlice porazdelite po strjeni kavni kremi. Potresite z instant espressom in torto do serviranja postavite v hladilnik.

Čas priprave: približno 50 minut + hlajenje 4 ure.

Na kos: približno 240 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 22 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri