Fish & chips z domačo tatarsko omako

22. 6. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Fish & chips z domačo tatarsko omako (foto: Profimedia)
Profimedia

Ribe in krompirček z dodatkom okusne omake.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 kg krompirja
  • 4 žlice olivnega olja
  • sol
  • 100 g moke
  • sveže mleti poper
  • 200 ml piva
  • 2 beljaka
  • 4 ribje filete (po 250 g)
  • 50 g koruznega škroba

Za domačo tatarsko omako:

  • 200 ml majoneze
  • 5 kislih kumaric
  • 1 žlico kaper
  • 1 žlico limonovega soka
  • sveže mleti poper, sol
  • 2 žlici drobnjaka

Priprava:

1 Majonezi primešajte drobno sesekljane kumarice in kapre. Začinite z limonovim sokom, soljo, sveže mletim poprom in sesekljanim drobnjakom. Omako prekrijte s folijo in jo postavite v hladilnik.
2 Olupljen krompir zrežite na tanke rezine, jih oplaknite s hladno vodo in jih za 1 uro pustite stati v hladni vodi. Nato rezine otrite s kuhinjsko krpo in jih razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Nakapajte jih z olivnim oljem in jih približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Po 10 minutah peke jih obrnite.
3 Moki primešajte 1 žličko soli, poper in pivo. Na koncu dodajte še sneg beljakov. Ribje filete povaljajte v koruznem škrobu, nato v pivski mešanici in jih zlato ocvrite v vročem olju. Odcedite jih na papirnati brisači. Postrezite s krompirjem in tatarsko omako.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord