To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Fokača s klobaso

Fokača s klobaso (foto: stockfood photo) stockfood photo
28. 4. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Slasten prigrizek ali večerja

Za 4 osebe potrebujete

  • pol kocke svežega kvasa (21 g)
  • 500 g moke
  • 1 žličko soli
  • 60 ml oljčnega olja
  • 6 paradižnikov
  • 200 g choriza (klobasa s papriko)
  • 2 šalotki
  • pol šopka rožmarina (sesekljanega)
  • 6 žlic nastrganega parmezana

Priprava

Kvas stopite v 250 ml mlačne vode. Zmešajte moko in sol ter jo stresite v skledo. Sredi kupčka naredite jamico. Vanj vlijte kvas in 40 ml olja. Z rokami zgnetite gladko testo in ga nato približno 10 minut gnetite še na pomokani delovni površini. Preložite ga v skledo, jo pokrijte in pustite testo na toplem vzhajati približno 60 minut.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Paradižnike oplaknite, jim odstranite semenje in jih zrežite na kocke. Klobaso olupite in jo zrežite na rezine. Olupljeni šalotki zrežite na kocke.

Testo pregnetite in ga razdelite na 4 dele. Te nekoliko razvaljajte in jih porazdelite v pekače, obložene s papirjem za peko. Potresite s paradižniki, šalotkami in rožmarinom ter obložite s klobaso. Fokače potresite še s sirom. Nakapajte jih z malce olja in jih pecite 20 do 25 minut. Zrežite na kose in jih postrezite.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut.

Na osebo: približno 745 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 90 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri