10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Francoski toast s čokolado in medenimi oreščki

Francoski toast s čokolado in medenimi oreščki (foto: Profimedia) Profimedia
4. 2. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Okus Francije na krožniku!

Za 10 porcij potrebujete:

Za čokoladi ganache:

  • 100 ml smetane
  • 2 žlici medu
  • 190 g temne čokolade (najmanj 70 % kakava)
  • 190 g mlečne čokolade
  • 100 g masla

Za toast:

  • 1 pletenico belega ali pa mlečnega kruha
  • 200 ml smetane
  • 150 ml čokoladnega mleka
  • 3 jajca
  • 1/2 stroke vanilje
  • maslo

In še:

  • 60 g olupljenih mandljev
  • 60 g orehov
  • 60 g kokosovih ostružkov
  • 40 g medu
  • 1 zavitek penic

Priprava:

1 Smetano zavrite in ji primešajte med. Kozico nato odstavite, dodajte čokolado in mešajte, dokler se ne stopi. Nato naj se ohladi na sobni temperaturi. Primešajte še koščke masla in zmešajte gladko kremo.



2 Pletenico zrežite na 2 cm debele rezine. Smetano zlijte v skledo, dodajte kakavovo mleko, jajca in sredico stroke vanilje.



3 V ponvi segrejte maslo. Rezine kruha potopite v pripravljeno mešanico in jih zlato popecite z obeh strani. Nato jih položite na kuhinjsko rešetko, da se ohladijo.



4 Sesekljajte mandlje in orehe. V teflonski ponvi zlato popražite kokosove kosmiče, mandlje in orehe. Še vroče stresite v skledo in primešajte med.



5 Polovico ohlajenih rezin kruha premažite s čokoladno kremo in nanje položite drugo polovico kosov. Povrhu razporedite medene oreščke.



6 Povrhu razporedite po 3 koščke penic in jih zapecite z ročnim žarom. Na koncu toaste nakapajte s preostalo čokoladno kremo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri