10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Frankfurtski venec

Frankfurtski venec (foto: revija Lisa) revija Lisa
8. 5. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Poslastica za vse, ki imajo radi vaniljino masleno kremo

Za 16 kosov potrebujete

  • 1 zavitek praška za vaniljin puding
  • 275 g sladkorja
  • 500 ml mleka
  • 450 g masla
  • 1 ščepec soli
  • 1 vaniljev sladkor 
  • 4 jajca
  • 250 g moke
  • 50 g jedilnega škroba
  • 3 žličke pecilnega praška
  • 125 g ribezove marmelade
  • 50 g lešnikovega krokanta
  • kandirane češnje

Priprava

Zmešajte prašek za puding, 75 g sladkorja in 100 ml mleka. Zavrite 400 ml mleka. Vmešajte mešanico za puding in ga malce pokuhajte. Pokrijte ga s prozorno folijo in ga pustite, da se ohladi pri sobni temperaturi.

Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). Zmehčajte 250 g masla. Preostalo maslo penasto stepite s soljo, preostankom sladkorja in vaniljevim sladkorjem. Drugo za drugim primešajte še jajca.

Zmešajte moko, škrob in pecilni prašek. Skupaj s 50 ml mleka mešanico vmešajte v masleno testo. Denite ga v namaščen model v obliki venca (približno 1,4 l) in ga pecite približno 40 minut. Ko se ohladi, ga dvakrat vodoravno prerežite.

Spodnje dno premažite z marmelado. Zdaj penasto stepite zmehčano maslo in mu po žlicah primešajte še puding. Četrtino kreme pogladite po marmeladi. Pokrijte z drugim delom pečenega testa. Po njem razporedite četrtino kreme in jo pokrijte s tretjim delom testa. Nekaj maslene kreme denite v dresirno vrečko. Venec premažite s preostalo kremo. Okrasite s krokantom, kremastimi kupčki in kandiranimi češnjami. Kolač za 2 uri postavite v hladilnik.

Čas priprave: približno 3 ure in 25 minut.

Na kos: približno 440 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 44 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri