To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Fritata z mletim mesom in zelenjavo

Fritata z mletim mesom in zelenjavo (foto: revija Čarovnija Okusa) revija Čarovnija Okusa
11. 3. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Fritata je zapečena italijanska omleta z različnimi kombinacijami zelenjave, mesa, klobas, sira, zelišč in začimb.

Za 4 osebe potrebujete

Za mesno mešanico:

  • 400 g mletega mesa (svinjine in govedine)
  • 1 žlico olja
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 1 strt strok česna
  • sol
  • poper

Za fritato:

  • 500 g v oblicah skuhanega krompirja
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 čebulo
  • 1 rdečo papriko
  • 1 rumeno papriko
  • 80 g črnih oliv brez koščic (obročki)
  • 1 ščepec mletega čilija
  • 4 jajca
  • 2 žlici smetane za kuhanje
Priprava

Mleto meso drobljivo popecite na olju. Primešajte paradižnikovo mezgo in česen. Mešanico začinite s soljo in poprom ter jo na nizki temperaturi približno 12 minut dušite v pokriti posodi. Počakajte, da se ohladi.

Krompir olupite in ga zrežite na rezine. Čebulo olupite, jo narežite na obročke in jih stekleno popražite na 1 žlici olja. Očiščeni papriki brez semen zrežite na tanke rezine in jih dodajte čebuli. Zelenjavo vzemite iz ponve in jo prihranite za pozneje. Na preostanku olja z obeh strani popecite krompir.

Rezine krompirja v slojih zložite v ponev, jih prekrijte z mesom, zelenjavo in olivami ter poprašite z mletim čilijem. Lahno solite in poprajte. Jajca razžvrkljajte s smetano in mešanico prelijte po fritati. Na nizki temperaturi pecite v pokriti ponvi, da jajce zakrkne (približno 10 do 12 minut). Tik pred koncem kuhanja odstranite pokrovko.

Čas priprave: približno 60 minut.

Na osebo: približno 690 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri