Gaspačo

3. 9. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Gaspačo

Čudovita osvežitev za vroče dni.

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 rezino toasta
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 6 zrelih paradižnikov
  • 1 kumaro
  • po 2 rumeni in rdeči papriki
  • 1–2 žlici šerijevega kisa
  • sol
  • kajenski poper
  • 1–2 žlici oljčnega olja

Priprava

Toastu odrežite skorjo in ga namočite v malce vode. Čebulo in česen olupite in oboje zrežite na drobne kocke. Paradižnike križno zarežite, jih oblijte z vrelo vodo, nato še s hladno, jih olupite in odstranite semenje. Kumaro olupite, jo po dolgem prepolovite in ji odstranite semenje. Paprike prepolovite, jih očistite in oplaknite.

Slabo četrtino kumar, paprik in paradižnikov zrežite na drobne kocke in jih prihranite za konec. Prestalo zrežite na večje koščke in jih pretlačite s paličnim mešalnikom. Toast iztisnite in ga skupaj s česnom in čebulo primešajte zelenjavnemu pireju. Prilijte približno 250 ml vode oziroma toliko, da dobite želeno gostoto. Začinite s kisom, soljo, kajenskim poprom in oljčnim oljem. Juho postavite na hladno za najmanj 30 minut.

Gaspačo začinite, ga porazdelite po kozarcih, potresite s kockami zelenjave in po želji okrasite z zelišči.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.

Na osebo: približno 110 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 10 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek