Gobov golaž s fižolom

6. 2. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Gobov golaž s fižolom (foto: Profimedia)
Profimedia

Kuhamo v enem loncu!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g fižola
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici olja
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 žlico mlete sladke paprike
  • 500 g svežih gob
  • 1 rdečo papriko
  • sol, sveže mleti poper
  • strto kumino
  • svež origano
  • 1 mlado čebulo za okrasitev

Priprava:

1 Fižol stresite v lonec in prilijte toliko vode, da bo popolnoma prekrit. Čez noč ga namočite. Naslednji dan odlijte vodo, fižol oplaknite in prilijte čisto vodo. Fižol nato skuhajte do polovice.

2 Olupite čebuli in česen ter oboje drobno sesekljajte. Zlato popražite v naoljeni kozici in na koncu primešajte paradižnikovo mezgo in mleto sladko paprika.

3 Očistite gobe in jih skupaj s sesekljano papriko primešajte sestavinam v kozici. Nekaj minut pražite in nato prilijte malo vode. Dodajte odcejen fižol in nato golaž kuhajte približno 30 minut, da se fižol popolnoma zmehča.

4 Začinite ga s soljo, poprom, kumino in svežim origanom. Golaž lahko okrasite s sesekljano mlado čebulo in ga postrežete s popečenim kruhom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"