To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Gosja stegna z bučo

Gosja stegna z bučo (foto: Profimedia) Profimedia
24. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Jesen je sezona za gosje meso ...

Za 4 osebe potrebujete: 

  • 4 gosja stegna
  • sol, sveže mleti poper
  • 4 žlice olja
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 800 g buče
  • 400 g paradižnikov
  • 1 zeleno papriko
  • 3 cm svežega ingverja
  • 60 g rdeče leče
  • 300 ml juhe
  • 300 g koruze (pločevinka)

Priprava:

1 Meso začinite s soljo in poprom in ga dajte v pekač. Nato ga približno 90 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj.

2 Olupljeno čebulo sesekljajte in jo popražite na olju. Nato dodajte rezine česna in jih tudi malo popražite. Primešajte koščke olupljene buče in jih prav tako dušite nekaj minut. Nato dodajte še prepolovljene paradižnike, kose paprik, sesekljan ingver in lečo. Zalijte z juho in dušite zelenjavo do mehkega.

3 Na koncu primešajte koruzo in jed začinite s soljo in poprom. Gosja stegna postrezite z zelenjavno mešanico.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri