10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Govedina Stroganov

Govedina Stroganov (foto: Profimedia) Profimedia
24. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Zanimiva in okusna jed ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g govejega rostbifa
  • sol, sveže mleti poper
  • olje • 3 šalotke
  • 100 g šampinjonov
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • 20 g mlete sladke paprike
  • 100 ml goveje juhe
  • 2 žlici kaper
  • 2 kisli kumarici
  • 150 ml smetane
  • kruh


Priprava:

1 Meso očistite in ga zrežite na ozke trakove. Začinite ga s soljo in poprom ter popražite na vročem olju. Ponev nato odstavite.

2 Olupljene šalotke sesekljajte, očiščene šampinjone pa zrežite na kocke. Oboje popražite na maščobi, ki je ostala po peki mesa. Nato dodajte paradižnikovo mezgo in sladko papriko. Še malo popražite in nato prilijte juho.

3 Vse skupaj zavrite, dodajte kapre, sesekljani kumarici in meso. Premešajte in prilijte še smetano. Ko začne jed ponovno vreti, jo odstavite in začinite s soljo in poprom. Postrezite z rižem ali kruhom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri