10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Goveji burgerji s karamelizirano čebulo

Goveji burgerji s karamelizirano čebulo (foto: Profimedia) Profimedia
17. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Odlični burger z odličnim okusom!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g mletega govejega mesa
  • sol, sveže mleti poper
  • 2 žlici olja
  • 4 rezine čedarja
  • 200 g čebule
  • 2 žlici drobno mletega sladkorja
  • 100 ml rdečega vina
  • 4 rezine slanine
  • 4 bombete
  • 4 žlice majoneze
  • 4 liste solate
  • 2 paradižnika
  • 1 rdečo ozko papriko
  • mlado čebulo za okrasitev

Priprava:

1 Meso začinite s soljo in poprom. Razdelite ga na 4 dele in z mokrimi rokami naredite 4 burgerje.

2 Z obeh strani jih popecite na vročem olju. Nato jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 6 do 8 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Nato jih vzemite iz pečice, nanje položite rezine sira in jih za 2 minuti ponovno postavite v pečico.

3 Olupljeno čebulo zrežite na obročke. V ponvi karamelizirajte sladkor in nato prilijte vino. Primešajte čebulo in jo dušite toliko časa, da povre vsa tekočina. V tem času v teflonski ponvi popražite rezine slanine.

4 Bombete prerežite. Spodnje dele premažite z majonezo, jo prekrijte s solato, rezino paradižnika, burgerjem s sirom, slanino in malce karamelizirane čebule. Potresite s sesekljano papriko in pokrijte z vrhnjim delom bombete. Spnite z zobotrebci. Zraven lahko postrežete omako za žar in sesekljano mlado čebulo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri