10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Goveji karpačo

Goveji karpačo (foto: Profimedia) Profimedia
2. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Za prave sladokusce ...

Za 4 osebe potrebujete: 

  • 400 g ledvene pečenke
  • sol, sveže mleti poper
  • 4 žlice olivnega olja
  • nekaj vejic peteršilja in drobnjaka
  • 4 jagode
  • 50 g parmezana
  • 50 g praženih pinjol
  • solatne liste in baziliko

Priprava:

1 Meso oplaknite in obrišite ter ga natrite s soljo in poprom. Nato ga z vseh strani popecite na visoki temperaturi v naoljeni ponvi in po koncu peke počakajte, da se ohladi.

2 Sesekljajte peteršilj in drobnjak ter v mešanici povaljajte meso. Zavijte ga v folijo in ga dajte v hladilnik.

3 Ohlajeno meso zrežite na zelo tanke rezine. Razporedite jih po krožniku in okrasite s koščki jagod, nastrganim parmezanom, solato, pinjolami in baziliko. Na koncu vse skupaj nakapajte z oljem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri