Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Goveji steaki s paradižniki v baziliki

Goveji steaki s paradižniki v baziliki (foto: Profimedia) Profimedia
18. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Samo ena beseda: Steak!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 goveje steake
  • sveže mleti poper, sol
  • 250 g zrelih češnjevih paradižnikov
  • 3 vejice bazilike
  • drobnjak
  • 100 ml olivnega olja
  • 1 majhno bučko (rezine)
  • olje ali slanino za žar

Priprava:

1 Meso lahno potolcite in ga dodatno sploščite še z dlanjo. Začinite ga s poprom, premažite z oljem in ga 30 minut pustite počivati v hladilniku.

2 Paradižnike očistite in jih zrežite na četrtine. Primešajte jim sesekljano baziliko, drobnjak, olje, sol in poper ter mešanico postavite v hladilnik.

3 Meso začinite s soljo in ga krepko popecite na rešetki žara, ki ste jo premazali z oljem ali slanino. Z vsake strani ga pecite 3 do 5 minut, da bo pečeno medium. Na hitro popecite tudi rezine bučk. Po krožnikih razporedite meso, pečene bučke in nekaj paradižnikov, preostale pa postrezite v ločeni skledi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri