10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Goveji zvitek z gobami

Goveji zvitek z gobami (foto: Profimedia) Profimedia
23. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Govedina in gobe - odlična kombinacija!

Za 4 osebe potrebujete:

  •  800 g govejega ramsteka
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 žlico masla
  • 150 g gob (ostrigarjev)
  • 100 g rezin slanine
  • 2 žlici masti
  • 2 čebuli
  • 3 lovorjeve liste
  • 10 g črnih poprovih zrn
  • 100 ml rdečega vina

Priprava:

1 Meso po sredini zarežite skoraj do konca in ga razprite. Nato ga lahno potolcite. Začinite ga s soljo in poprom ter pustite počivati 10 minut. V ponvi segrejte maslo in na njem podušite oplaknjene in na koščke zrezane gobe. Začinite jih s soljo in poprom ter jih pustite, da se ohladijo. Nato jih razporedite po mesu. Zvijte ga in ovijte v rezine slanine. Povežite s sukancem.

2 V večji kozici segrejte mast in na njej popražite sesekljano čebulo. Nato dodajte zvitek in začimbe. Prilijte rdeče vino in meso do mehkega pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Med peko nekajkrat prilijte malo vode, meso pa vsaj enkrat obrnite.

3 Po peki naj se zvitek malo ohladi, nato pa odstranite vrvico. Meso zrežite na rezine, jih prelijte z omako, jed pa postrezite s pečenim krompirjem in zelenjavno solato.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri