To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Goveji zvitki na bučkah in paradižnikih

23. 12. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Postrežno s čudovito zelenjavo, ki vas bo zagotovo spominjala na tople poletne dni

Za 4 osebe potrebujete

Za ragu:

  • 4 goveje zrezke (po približno 200 g),
  • sol, poper
  • 4 žličke gorčice
  • 8 tankih rezin slanine
  • 1 velik koren
  • 4 delikatesne kumarice
  • 2 žlici maščobe za peko
  • 2 čebuli
  • 1 kos zelene
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • po 2 vejici rožmarina in timijana
  • 250 ml belega vina
  • 350 ml mesne juhe

Za zelenjavo:

  • 100 g šalotk
  • 500 g bučk
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g paradižnika
  • sol, poper
  • 1 žlico temnega sredstva za zgoščevanje omak

Priprava

Meso oplaknite, osušite, začinite s soljo in poprom ter premažite z gorčico. Vsak zrezek obložite z dvema rezinama slanine. Korenje ostrgajte, zrežite na kocke in jih hitro blanširajte v slani vodi. Kisle kumarice dobro odcedite in zrežite na koščke. Tako kot korenje jih porazdelite po mesu, ga zvijte in povežite s kuhinjskim sukancem.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). V pekaču segrejte maščobo za peko in na njej z vseh strani popecite rulade. Olupite čebuli in zeleno, ju zrežite na majhne koščke, dodajte k zvitkom in na hitro popecite. Vmešajte še paradižnikovo mezgo, jo na hitro popražite, dodajte oplaknjena zelišča in zalijte z vinom. Pekač pokrijte in ga za 70 do 80 minut postavite v pečico.

Šalotke olupite in drobno sesekljajte. Bučke operite, očistite in zrežite na grižljaj velike koščke. V ponvi segrejte oljčno olje in na njem podušite šalotke in bučke. Paradižnike operite, očistite in zrežite na koščke ter jih na hitro podušite ob preostali zelenjavi. Vse skupaj začinite s soljo in poprom.

Po koncu kuhanja zvitke vzemite iz omake in jih postavite v toplo pečico. Omako pretlačite skozi gosto cedilo, jo prelijte k mešanici bučk in paradižnika ter jo še enkrat zavrite. Omako rahlo zgostite s temnim sredstvom za zgoščevanje omak. Omako porazdelite po ogretih krožnikih, priložite dekorativno prerezane zvitke in jed po želji okrasite z rožmarinovimi vejicami. Zraven teknejo široki rezanci z maslom ali oljčnim oljem.

Priprava: približno 35 minut.

Na osebo približno 550 kcal; B: 57 g, M: 25 g, OH: 12 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri