To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Goveji zvitki z aromatičnim svežim sirom

Goveji zvitki z aromatičnim svežim sirom (foto: burdafood) burdafood
1. 7. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Slastno polnjeni goveji zvitki in mehki kot 'putrček'

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 goveje tanke zrezke (po 150 g)
  • sol
  • poper
  • 2 žlici gorčice
  • 4 rezine slanine
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • pol rdeče paprike
  • 150 g svežega sira
  • 2 žlici olja
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 250 ml rdečega vina
  • 400 ml juhe
  • 4 vejice timijana
  • 2 žlici hladnega masla

Priprava

Meso začinite, ga premažite z gorčico in vsak kos obložite s slanino. Čebulo, česen in papriko zrežite na drobne kocke. Primešajte še sveži sir. Mešanico premažite po zrezkih, jih zvijte in spnite.

Zvitke popecite v vročem olju in jih nato vzemite iz ponve. Na maščobi, ki je ostala, popražite paradižnikovo mezgo in jo zalijte z vinom. Prilijte še juho. Oplaknite timijan in ga dodajte omaki v ponvi. Vanjo položite tudi zvitke in jih dušite približno 90 minut.

Zvitke in timijan vzemite iz omake. Maslo zrežite na drobne kocke in jih postopoma vtepite v omako. Na koncu jo še začinite. Postrezite jo z zvitki in po želji okrasite še s svežim timijanom. Zraven tekne pečena polenta.

Čas priprave: približno 2 uri in 5 minut.

Na osebo: približno 620 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 5 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri