10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Goveji zvitki z gobami

Goveji zvitki z gobami (foto: Profimedia) Profimedia
22. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Govedina v družbi okusnih gob!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g govedine (ramstek) 
  • sol, sveže mleti poper
  • 4 žlice gorčice 
  • 100 g slanine
  • olje
  • 100 g zelene
  • 2 korenčka
  • 2 čebuli
  • 250 g gob 
  • 6 pimentovih zrn
  • 2–3 lovorjeve liste 
  • 40 g moke
  • 80 g masla

Priprava:

1 Očistite meso in ga zrežite na 8 rezin. Začinite ga s soljo, poprom, premažite z gorčico in obložite z rezinami slanine. Meso zvijte in ga povežite z vrvico. V kozici segrejte olje in na njem z vseh strani zlato popecite zvitke.

2 Medtem očistite zelenjavo. Olupite čebulo in jo zrežite na kocke. Pečene zvitke vzemite iz kozice in omaki dodajte 3 žlice olja. Dodajte še zrezano zelenjavo in jo popražite.

3 Očiščene gobe zrežite na majhne koščke, jih dodajte zelenjavi in vse skupaj pražite še 5 minut. V omako položite meso in prilijte 100 ml vode. Dodajte piment in lovorjeva lista, kozico pokrijte in vse skupaj dušite 80 minut.

4 Meso vzemite iz kozice, omako povrite do maščobe, jo potresite z moko in premešajte. Prilijte približno 500 ml vode, jo zavrite in jo na nizki temperaturi pustite lahno vreti 15 minut. Na koncu dodajte maslo in premešajte. V omaki segrejte še mesne zvitke.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri