Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Gratiniran krompir z bučo in piščančjimi prsmi

Gratiniran krompir z bučo in piščančjimi prsmi (foto: Profimedia) Profimedia
24. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Krompir v taki in drugačni spremljavi...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 majhno bučo hokaido
  • 500 g krompirja, ki se ne razkuha
  • 1 veliko rdečo čebulo
  • 2 žlici masla + maslo za mazanje
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 250 ml smetane
  • 3 vejice timijana + timijan za okrasitev
  • 600 g piščančjih prsi
  • 1 žlico olja
  • 3 stroke česna

Priprava:

1 Operite bučo, jo prepolovite in odstranite semena. Bučo nato zrežite na četrtine in te na tanke rezine. Krompir olupite, oplaknite in ga zrežite na enako tanke rezine. Olupljeno čebulo prepolovite in jo prav tako zrežite na tanke rezine.

2 Model za narastke premažite z maslom in vanj izmenično zložite bučo, krompir in čebulo. Začinite s soljo, poprom in lističi 2 vejic timijana ter vse skupaj prelijte s smetano. Narastek približno 50 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 Medtem oplaknite meso in ga začinite s soljo in poprom. V ponvi segrejte 1 žlico olja in stroke česna ter nato na maščobi meso z obeh strani zlato rjavo popecite. Znižajte temperaturo, dodajte vejico timijana, ponev pokrijte in meso dušite 15 minut. Krompirjev narastek okrasite s timijanom in ga postrezite z mesom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri