Gratiniran krompir z bučo in piščančjimi prsmi

24. 4. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Gratiniran krompir z bučo in piščančjimi prsmi (foto: Profimedia)
Profimedia

Krompir v taki in drugačni spremljavi...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 majhno bučo hokaido
  • 500 g krompirja, ki se ne razkuha
  • 1 veliko rdečo čebulo
  • 2 žlici masla + maslo za mazanje
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 250 ml smetane
  • 3 vejice timijana + timijan za okrasitev
  • 600 g piščančjih prsi
  • 1 žlico olja
  • 3 stroke česna

Priprava:

1 Operite bučo, jo prepolovite in odstranite semena. Bučo nato zrežite na četrtine in te na tanke rezine. Krompir olupite, oplaknite in ga zrežite na enako tanke rezine. Olupljeno čebulo prepolovite in jo prav tako zrežite na tanke rezine.

2 Model za narastke premažite z maslom in vanj izmenično zložite bučo, krompir in čebulo. Začinite s soljo, poprom in lističi 2 vejic timijana ter vse skupaj prelijte s smetano. Narastek približno 50 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 Medtem oplaknite meso in ga začinite s soljo in poprom. V ponvi segrejte 1 žlico olja in stroke česna ter nato na maščobi meso z obeh strani zlato rjavo popecite. Znižajte temperaturo, dodajte vejico timijana, ponev pokrijte in meso dušite 15 minut. Krompirjev narastek okrasite s timijanom in ga postrezite z mesom.

Novo na Metroplay: "Življenje nam prek izzivov želi nekaj povedati" | Dejan in Tamara - Pot do spremembe