To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Gratinirane palačinke s špinačo

Gratinirane palačinke s špinačo (foto: Profimedia) Profimedia
27. 3. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Špinača - slastna in sočna!

Za 4 osebe potrebujete:

Za omako:

  •  1 večji korenček
  • 1 čebulo
  • 2 žlici olivnega olja
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 100 ml belega vina
  • 250 ml zelenjavne juhe
  • 2 žlici sladkorja
  • sol, sveže mleti poper
  • 2 stroka česna

Za palačinke:

  • 250 ml mleka
  • 2 jajci
  • 180 g moke
  • sol
  • 50 g mlade špinače
  • olje za cvrenje

Za nadev:

  • 100 g sveže špinače
  • 50 g nastrganega parmezana
  • 150 g suhih paradižnikov
  • 100 g mocarele

Priprava:

1 Očistite korenček in olupite čebulo ter oboje zrežite na majhne koščke. Popražite jih na olju. Dodajte paradižnike, vino, juho, sladkor, sol in poper ter pustite vse skupaj lahno vreti 45 minut. Tik pred koncem vretja omaki primešajte olupljen česen in jo ukašite s paličnim mešalnikom.

2 Iz mleka, jajc, moke in sesekljane špinače zmešajte gladko testo. V ponvi segrejte olje in na njem specite palačinke. Po peki naj se ohladijo.

3 Oplaknite špinačo in jo odcedite. Porazdelite jo po hladnih palačinkah. Potresite jih s parmezanom in koščki posušenih paradižnikov. Nato jih zvijte in položite v pekač. Prelijte z omako in koščki mocarele. Približno 10 minut jih pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri