Gratinirani tortelini

22. 3. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Gratinirani tortelini (foto: jalags)
jalags

Z barvito mešanico koruze in paprike

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g tortelinov
  • sol
  • 2 zeleni papriki
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 200 g kuhane šunke
  • 250 g koruze (iz pločevinke)
  • 30 g masla
  • 40 g moke
  • 200 g smetane
  • 300 ml juhe
  • poper
  • nastrgan muškatni orešček
  • 1 jajce
  • 150 g nastrgane gavde

Priprava

Torteline skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju jo odlijte in testenine odcedite. Očistite papriki in ju zrežite na koščke. Olupite čebulo in česen in oboje drobno sesekljajte. Šunko zrežite na paličice. Koruzo odcedite. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

V ponvi stopite maslo. Na njem med mešanjem malce popecite papriko, šunko, čebulo in česen. Dodajte še koruzo in vse skupaj dušite približno 5 minut. Sestavine poprašite z moko in jih malce popražite. Nato prilijte smetano in juho, vse skupaj zavrite in pustite lahno vreti približno 5 minut. Začinite s soljo, poprom in muškatom. Ponev odstavite in sestavinam primešajte razžvrkljano jajce.

Namastite velik pekač. Torteline zmešajte z zelenjavo v omaki in vse skupaj porazdelite po pekaču. Potresite z nastrganim sirom in narastek pecite približno 20 minut.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.

Na osebo: približno 930 kcal, beljakovine: 43 g, maščobe: 66 g, ogljikovi hidrati: 41 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek