To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Gratinirani tortelini

Gratinirani tortelini (foto: jalags) jalags
22. 3. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Z barvito mešanico koruze in paprike

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g tortelinov
  • sol
  • 2 zeleni papriki
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 200 g kuhane šunke
  • 250 g koruze (iz pločevinke)
  • 30 g masla
  • 40 g moke
  • 200 g smetane
  • 300 ml juhe
  • poper
  • nastrgan muškatni orešček
  • 1 jajce
  • 150 g nastrgane gavde

Priprava

Torteline skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju jo odlijte in testenine odcedite. Očistite papriki in ju zrežite na koščke. Olupite čebulo in česen in oboje drobno sesekljajte. Šunko zrežite na paličice. Koruzo odcedite. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

V ponvi stopite maslo. Na njem med mešanjem malce popecite papriko, šunko, čebulo in česen. Dodajte še koruzo in vse skupaj dušite približno 5 minut. Sestavine poprašite z moko in jih malce popražite. Nato prilijte smetano in juho, vse skupaj zavrite in pustite lahno vreti približno 5 minut. Začinite s soljo, poprom in muškatom. Ponev odstavite in sestavinam primešajte razžvrkljano jajce.

Namastite velik pekač. Torteline zmešajte z zelenjavo v omaki in vse skupaj porazdelite po pekaču. Potresite z nastrganim sirom in narastek pecite približno 20 minut.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.

Na osebo: približno 930 kcal, beljakovine: 43 g, maščobe: 66 g, ogljikovi hidrati: 41 g.

Značke: tortelini

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri