Hamburger z ocvrtim puranom

25. 3. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hamburger z ocvrtim puranom

Domači hamburgerji imajo prav poseben okus, pa še "opremite" ga lahko po mili volji.

Za 8 sendvičev potrebujete

• nekaj listov zelene solate

• 4 paradižnike

• ½ kumare

• 500 g fileja puranjih prsi

• 4 jajca

• 100 g moke

• 300 g nesladkanih koruznih kosmičev

• sol, poper

• 80 ml olja

• 8 žemljic s semeni

• 8 žlic tatarske omake

Priprava

Pečico segrejte na 70 stopinj (ventilatorsko na 50). Solato natrgajte na koščke, paradižnike in kumaro pa zrežite na tanke rezine.

Meso narežite na 8 zrezkov. Povaljajte jih v moki, razžvrkljanih jajcih in na koncu v zdrobljenih koruznih kosmičih. Panado pritisnite ob meso.

Segreje olje in na njem pecite zrezke z vsake strani po 4 minute. Odcedite jih na papirnati brisači in jih shranite v topli pečici.

Žemljice prerežite. Spodnjo stran premažite s tatrsko omako, obložite s solato, paradižnikom in kumaro. Na zelenjavo položite po 1 zrezek in pokrijte z drugo polovico žemljice.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 44 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 68 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord