10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Herbalife - da ali ne?

Herbalife - da ali ne? (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
31. 7. 2014

Veliko je nabranega prahu okoli mrežnega marketinga in prehranskih dopolnil, ki uspevajo iz te - ne morem reči da - finančno nerodovitne zemlje.

Ponudba prehranskih dopolnil je izjemno pestra. Predstavljajte si jih kot različne znamke športnih copat – Nike, Adidas, Puma, Asics ... itd. Vsaka tekmuje na tržišču z raznolikimi pristopi, kako upravičiti svojo ceno ali prepričati ciljnega uporabnika, da potrebuje prav njihov čevelj in tega nikoli več ne zamenja s konkurenčnim.

Če se vrnem k prehranskim dopolnilom, je zame ključna kvaliteta surovin v izdelku, njihova količina in oblika. To zaokroži dejanska uporabna vrednost dopolnila za posameznikovo zdravje – ni vsako dopolnilo enako potrebno za vsakogar – upoštevajoč pomembno vodilo:

Dopolnilo k prehrani je ravno to, kar nakazuje že samo ime – zgolj dopolnilo. Dokler stoji prehrana posameznika na majavih temeljih, brez podpore resničnega znanja, ji tablete in zvarki ne koristijo.

To me privede do zaključnega mnenja o konceptu Herbalife. Iskreno in celovito delo na področju prehrane z nekom zahteva individualno obravnavo, čas, potrpljenje in razumevanje. Skratka pristop, ki ga je nemogoče posplošiti po vzoru »one size fits all« (eden za vse) in spremeniti prehrano v igro številk.

Pristop, da se namesto učenja posameznika o zanj najprimernejši hrani to znanje enostavno nadomešča s čokoladico, se mi zdi do neke mere podobno, kot namesto naučiti se voziti avto pač uporabljati sredstva javnega prevoza z manj vložka in se nato pritoževati ker povsod zamujate.

O konkretnih nadomestkih prehrane sem že pisal. Naše Feelgood stališče si lahko preberete na povezavah:

Kako za vraga je možno, da se danes že vsak, tudi Herbalife-ovec okliče za nutricionista, pa je razloženo tu: Poklic nutricionist

Mario Sambolec, Dr. Feelgood, strokovnjak na področju prehrane in trener z licencama NSCA – CSCS (Certified Strength and Conditioning Specialist) in FZS (Fitnes Zveza Slovenije); foto: Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri