cicerika

Iščete hiter in enostaven recept za odličen slan prigrizek? Pečena čičerika z začimbami je odgovor na vaše vprašanje.

Čičerika sodi v družino stročnic in je odličen vir beljakovin in rudnin. Z uživanjem čičerike lahko čistimo prebavila in spodbudimo delovanje ledvic, preprečujemo bolezni srca in ožilja ter znižujemo holesterol.

Najbolj znani jedi, kjer se uporablja čičerika, sta humus in falafel, prav tako pa se jo uporablja za pripravo različnih juh, solat, polpetov itd. 

Omeniti pa moramo tudi pečeno čičeriko z začimbami, ki je lahko odličen prigrizek - v sladki (kombinacija medu in cimeta) ali slani verziji. 

Recept za pečeno čičeriko z začimbami

  • 1 pločevinka čičerike
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čajna žlička soli
  • ščepec črnega popra
  • 1 čajna žlička kumine
  • 1 čajna žlička origana
  • po želji lahko dodate še sezam/bučna semena

Postopek

Čičeriko iz pločevinke pretresete v cedilo in dobro operete pod tekočo vodo. Oprano čičeriko prestavite na paprinate brisačke in počakate, da se osuši. Nato jo pretresete v posodo in dodate vse začimbe in olje. Z rokami ali žlico vse skupaj dobro premešate. 

V nizek pekač položite peki papir in nanj razporedite čičeriko. Pečico ogrejete na 200 stopinj Celzija in pečete 25 - 35 minut.

Pečeno čičeriko lahko postrežete toplo ali hladno.

Recept prirejen po epicurious.com.

Preberite še:

Sorodni članki

Zdrav prigrizek: Humus iz buče

Humus navadno pripravljamo iz čičerke in začimb. Vendar tokrat ne moremo mimo buč. Zato preizkušamo humus, ki smo mu dodali bučo.

Kako pogosto si privoščite ocvrti krompirček? Zamenjajte ga s tem!

Ste se tudi vi kdaj vprašali, kako pri največjem ponudniku hitre prehrane pripravijo tisti slastni ocvrti krompirček, ki ima vedno, ampak res vedno, isti okus in barvo?

VIDEO: Praznični prigrizki malo drugače, 2. del

Ideje za božansko božično večerjo že imate, zdaj pa se lahko začnete v mislih pripravljati še na silvestrsko večerjo, polno bogatih okusov. Ta bo z našimi namigi prav tako izvirna…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri