10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Hitra čokoladna torta

Hitra čokoladna torta (foto: Profimedia) Profimedia
16. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Hitro pripravljena in okusna torta...

Za 10–12 kosov potrebujete:

  • 150 g olupljenih mandljev
  • 150 g orehov
  • 300 g jedilne čokolade Gorenjka
  • 6 jajc
  • 225 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 1 žlico kakava
  • maščobo in škrob za tortni model
  • čokoladni obliv in sveže sadje za okrasitev

Priprava:

1 Zmeljite mandlje in orehe ter jim primešajte nastrgano čokolado. Ločite beljake od rumenjakov. V čisti skledi iz beljakov stepite trd sneg. V drugi skledi penasto stepite zmehčano maslo s sladkorjem. Dodajte rumenjake in stepajte toliko časa, da dobite gladko kremo. Dodajte mandlje, orehe in čokolado ter kakav in vse skupaj dobro premešajte. Na koncu previdno primešajte še sneg beljakov.

2 Testo prelijte v namaščen in pomokan tortni model in torto približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po koncu peke naj se pečeno testo ohladi. Nato ga prevrnite iz modla, stranice premažite s stopljeno čokolado in počakajte, da se strdi. Torto okrasite s svežim sadjem. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri