Hitra špinačna pica

23. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hitra špinačna pica (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Dekorativno in slastno. Hitra špinačna pica z jajcem na oko.

Za 4 osebe potrebujete

  • 400 g mlade špinače
  • sol, poper
  • 2 črni olivi (brez koščic)
  • 200 g pretlačenih paradižnikov (iz pločevinke)
  • 1 žličko sladkorja
  • 1 žlico limoninega soka
  • 1 žličko posušenega origana
  • 4 tortilje ali pa prerezan nekvašen kruh
  • 120 g naribanega čedarja
  • 4 jajca

Priprava

Špinačo operite, jo stresite v skledo in jo prelijte z vrelo vodo. Pustite jo stati približno 2 minuti. Vodo odlijte, špinačo prelijte s hladno vodo in jo pustite, da se ohladi. Nato jo stresite v cedilo, jo dobro ožemite in grobo sesekljajte. Črne olive zrežite na obročke.

Zmešajte paradižnike, sladkor, limonin sok in origano ter pustite, da mešanica lahno vre približno 5 minut. Začinite jo s soljo in poprom.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Tortilje ali lepinje porazdelite po papirju za peko. Po njih razporedite paradižnikovo omako in špinačo, v sredini pa pustite še malo prostora. Potresite s sirom in olivami. V vsako sredino ubijte po 1 jajce. Pice pecite približno 10 minut, da jajce lepo zakrkne. Še enkrat začinite.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 550 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 49 g.

Preveri še recept za špinačne kanelone.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord