Hruškov karpačo s pršutom

21. 2. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hruškov karpačo s pršutom (foto: Profimedia)
Profimedia

Odlična predjed ali prigrizek...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 5 žlic olivnega olja
  • 2 žlici medu
  • beli balzamični kis
  • sol
  • 4 majhne hruške
  • 200 g rezin pršuta
  • 100 g gorgonzole 
  • 50 g orehov
  • 10 g rukole

Priprava:

1 Zmešajte 5 žlic olivnega olja in dodajte med, balzamični kis (glede na vaš okus) ter sol in vse skupaj dobro premešajte.

2 Hruške zrežite na tanke rezine, jih položite v pripravljeno mešanico in jih nato razporedite po krožniku. Obložite s pršutom in sirom ter potresite z orehi in rukolo. Nakapajte s preostalo polivko.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ