Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Hruškove rezine

Hruškove rezine (foto: foodstock photo) foodstock photo
1. 12. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Rafinirane, z marmoriranim testom

Za 20 kosov potrebujete

  • 1,5 kg hrušk
  • 150 ml belega vina
  • 500 g sladkorja
  • 2 ½ žličke mletega cimeta
  • 525 g moke
  • 2 ½ žličke pecilnega praška
  • sol
  • 75 g kokosove moke
  • 490 g masla
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 6 jajc
  • 2 žlici kakava v prahu

Priprava

Hruške olupite, jih prepolovite in jim odstranite pečke. Zavrite vino, 250 ml vode, 2 žlici sladkorja in pol žličke cimeta. V tekočini približno 10 minut kuhajte hruške, a morajo ostati lepo čvrste. Počakajte, da se ohladijo.

Zmešajte 250 g moke, pol žličke pecilnega praška, 200 g sladkorja, 2 žlički cimeta, 1 ščepec soli, kokosovo moko in 220 g masla in zgnetite grudice. Namastite pekač.

Hruške odcedite. Kremno zmešajte 270 g masla, 275 g sladkorja, vaniljev sladkor in ščepec soli. Drugo za drugim primešajte še jajca. Posebej zmešajte 275 g moke in 2 žlički pecilnega praška ter mešanico primešajte jajčni zmesi. Tretjini testa primešajte kakav in 4 žlice hruškovega soka.

Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). V pekač nanesite najprej svetlo in nato temno testo ter ga marmorirajte. Hruške položite na testo z izboklino navzgor. Po hruškah potresite grudice in kolač pecite 45–50 minut. Ohladite in ga potresite s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 1 uro in 50 minut.

Na kos: približno 470 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 54 g.

Značke: hruška

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri