Hruškov kolač

25. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hruškov kolač

Tako sočen in čudovito aromatičen

Za 12 kosov potrebujete

Za testo

  • 200 g moke
  • 100 g masla
  • 50 g sladkorja
  • 1 ščepec soli

In

  • 60 g masla
  • 140 g trstnega sladkorja
  • 50 g sirupa
  • 150 g kisle smetane
  • 2 jajci
  • 125 g sesekljanih pekan orehov
  • 2 srednje veliki hruški

Priprava

Moko, kocke masla, sladkor in sol najprej zmešajte s priključkom za gnetenje električnega mešalnika, nato pa še z rokami zgnetite voljno testo. Zavijte ga v folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 190 stopinj (ventilatorsko na 170 stopinj). Testo razvaljajte na pomokani delovni površini, z njim obložite namaščen model za pite (premera 24 cm). Nanj položite papir za peko in suhe stročnice ter testo pecite približno 15 minut. Odstranite papir in stročnice ter testo pecite še približno 10 minut.

V posodi stopite maslo, sladkor in sirup ter pustite, da mešanica lahno vre približno 2 minuti. Nato primešajte 100 g kisle smetane in pustite lahno vreti še približno 4 minute. Primešajte še preostalo smetano, posodo odstavite s štedilnika in počakajte približno 15 minut, da se krema ohladi. Nato primešajte jajci in orehe ter zmes porazdelite po testu. Hruški olupite, ju zrežite na četrtine, jima odstranite pečke in jih v krogu porazdelite po zmesi. Kolač pecite še približno 35 minut, ga vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladi.

Čas priprave: približno 2 uri in 15 minut.

Na kos: približno 350 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 34 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek